Ord og uttrykk

VIRGIN hair

Virgin betyr at håret er 100% ubehandlet. Det leveres i sin naturlige farge og stuktur.

REMY/REMIS

100% ekte Remy/Remis betyr at hvert hårstrå ligger samme vei og at skjellag er intakt.
Noen leverandører kaller også sitt hår remy, selv om det i realiteten ikke er det. Disse leverandørene har "strippet" håret for skjellag- og da spiller det ikke noen rolle hvilken vei det ligger. Problemet her er bare at det er meget vanskelig å få bort all skjell-lag, og dermed ender man opp med et hår som kan floke.

Raw hair

Raw betyr rett og slett at håret er klippet av et menneske (i en hestehale), og så er det ikke gjort mer med det. Dette håret er ikke vasket annet enn av kunden selv- før håret ble klippet. Det er ikke fjernet småhår i hestehalen, og eventuelle lus etc. Kort sagt: Den fremstår akkurat som når den ble klippet av.

Single Drawn

Single Drawn betyr at RAW hestehale er bearbeidet. Dette skal være Remis hair. Håret er rengjort og utøy fjernet. Det meste av småhår er kammet ut, men du vil finne noe kortere hår også her. Hoved mengden av hår vil likevel være i den lengden du har bestilt.

Dobbel Drawn

Dobbel drawn betyr at alle hårstrå er like lange. Denne varianten koster gjerne dobbelt opp i forhold til single Drawn hvis den er 100% Remy. Mange kjøper derfor non- remis hår, da dette er rimeligere. Non-remis hår passer godt i parykker, som ikke er for lange- men vil IKKE passe i en hairextension. Et non- remi hår med skjellag inntakt vil raskt floke seg opp.

European Quality

"European Quality" betyr IKKE at håret er europeisk, men kan henvise til HVOR det er produsert til extensions: Håret kan opprinnelig være fra f.eks India- men får en "Europeisk kvalitet" pga plassen det er produsert.

Europeisk hår

Det meste av det som kalles "Europeisk Hår" er fra Sør Europa. Fordi at dette håret er veldig mørkt vil det blekes og farges. Ekte europeisk hår er gjerne fra Spania, Italia, Bulgaria, Romania og Tyrkia. Håret kan holdes flott over en lang periode- forutsatt at man behandler det riktig og har ekte REMY hår.  

 

Russian/Ukraine Hair

En kvalitet som nærmest er umulig å få tak på lengre.

Human Hair

100% human hair er stort sett Asiatisk hår. Dette håret er i bleket/farget tilstand noe svakt fordi skjellag er fjernet. Asian Virgin hair, derimot vil holde lengre - men det er også tykkere og stivere i hvert hårstrå. Desverre florerer det endel "100% human hair" i verden, som slett ikke er det som er oppgitt. Noe av det er iblandet hestehår, andre er iblandet syntetisk hår. De grelleste eksemplene er at det i realiteten er 100% syntetisk hår de selger. Finner man ekstremt rimelig hår, og det nesten er for godt til å være sant: så er det sannsynligvis ikke sant, pga nevnte årsaker.